Článek
Článek

Recenze fotoknihy Saal digital (5*)

Lukáš Atimoon Pauliny
Lukáš Atimoon Pauliny
Osoba, která je

01.05.2017

Atimoon

Před několika týdny jsem na Facebooku narazil na zajímavou nabídku od firmy Saal Digital, která lákala k otestování jednoho z jejich produktů, a to konkrétně fotoknihy. S fotoknihou jsem měl doposud pouze jednu, a to velmi špatnou zkušenost. Nicméně stále v mém srdci mít vlastní fotoknihu zůstávalo, jako jeden nesplněný sen. Proto také jsem se rozhodl nabídky využít a fotoknihu otestovat. Jaké tedy jsou mé dojmy, když fotoknihu mám již doma?

Výběr

Při výběru fotoknihy jsem zpočátku lehce váhal. Zda-li mám využít nejlevnější varianty, nebo si připlatit, avšak nakonec zvítězila zlatá střední cesta. Nutno podotknout, že kdybych věděl, jak celá věc dopadne, rozhodoval bych se již zcela jinak. Fotokniha by měla o mnoho více stran, než jich nakonec má.

Fotoknihu jsem vybral 28 x 19, s vatováním o 26 stránkách. Nutno podotknout, že jsem se velmi rozhodoval, zdali využít tisk „bez čárového kódu“ za příplatek 150,- Kč, nicméně zpětně nelituji, že jsem tuto službu nevyužil, kód je vcelku maličký a nepůsobí nijak vadivým dojmem i když některým perfekcionistům by možná vadit mohl, tak běžný uživatel si ho snad ani nevšimne.

Práce s programem

Co se pak práce s programem týká, tak zde jsem byl více než spokojen, velké množství věcí si lze nastavit přímo automaticky programem, nebo máte-li potřebu stejně jako já, mít věci pod kontrolou, tak lze si fotoknihu vytvořit skutečně téměř pixel po pixelu, což je nutno také náležitě ocenit. Pravda je, že vše, co jsem si vzpomněl, že chci na jednotlivých stránkách realizovat se mi po pár minutách práce opravdu povedlo.

Po dokončení fotoknihy pak nastala mírná obava, sice jsem se v rámci recenze rozhodl jít cestou běžného uživatele a použil jsem proto fotografie o různých rozměrech a kvalitě tak, jak jsem je ve svém datovém nepořádku byl schopen najít, ale i přesto musely mít podklady fotoknihy nutný objem dat, jehož odesílání jsem se obával. Nicméně jsem byl mile překvapen, kdy celá objednávka po vytvoření návrhu byla hotova během pouhých pár minut. Kdybych musel cestovat s flashdiskem kamkoli jinam, tak cesta autem, nebo MHD byla zbytečnou ztrátou času.

A to již se dostáváme na závěr celé recenze, kniha byla dodána opravdu rychle. Objednávku jsem vytvářel 26.4. a to ve večerních hodinách. Knihu jsem pak měl doma již 28.4 chvíli po snídani, což je opravdu prvotřídní dodací doba.

Shrnutí

Cena fotoknihy by za normálních okolností činila 1199,- Kč bez dopravy. Za tuto cenu naprosto splnila, ba dokonce i předčila má očekávání. Barevnost a ostrost fotek je úžasná, vatovaná vazba pak dodává pocit, že v rukou držíte opravdu něco výjimečného. Za sebe mohu v tomto případě hodnotit maximální spokojeností a velkým doporučením.

Ve spojení s tím, že firma pak nabízí také mnoho dalších produktů. Osobně mě zaujali kalendáře, kterým bych se rád ještě někdy v budoucnu věnoval, tak naleznete i hrnečky, plakáty, foto-obrazy a mnoho dalšího. Věřím tomu, že ani v tomto případě nebudou produkty v o nic menší kvalitě, než tomu je u fotoknihy, kterou jsem obdržel.

Publikováno v Články
Handmade by Imeow in Imeow | member of Pauliny-group
Provozovatel:
Lukáš Pauliny | IČ: 08699127
Bílkova 855/19, Praha 110 00
Napište mi zprávu
Napište mi zprávu

    * Souhlasím se zpracováním údajů za účelem kontaktu.